Senayan Golf Sahası (ENDONEZYA)

Senayan Ulusal Golf Kulübü Açıklama:
(Jakarta´nın kalbindeki golf sahası)

1962´den beri Senayan Ulusal Golf Kulübü, merkezi iş bölgesinin kalbindeki konumu nedeniyle yerel Endonezya golfçüleri arasında popüler olmuştur. Ancak orijinal parkur, dar çimenli yollar, olgun ağaçlar ve eski bir kulüp binası ile kısa ve dağınıktı.

Aralık 2012´de, Senayan National, JMP Group ve golf sahası mimarı Bob Moore tarafından tamamen yenilendikten sonra kapılarını üyelere ve ziyaretçilere yeniden açtı. 32 hektarlık Jakarta golf sahası, sitenin gerçekte olduğundan çok daha büyük hissediyor ve Jakarta şehrinde bu vahada çok sayıda kuş var. Kurs kalitesi Jakarta´daki en iyilerden biridir.

Yeni Senayan National hala kısa. Mütevazı bir 5,600 yarda oynayan bir par-69, golfçüyü bekliyor. Kurs görsel olarak çarpıcı. Yerli inek otu tamamen yok, Paspalum çim çimen tee kutuları, çimenler ve kaba ve Tifeagle Bermuda çimen yeşillikleri ile değiştirilmeye başlandı. Önceki düz çimenli yollar, yerini toprakla kaplı ve dalgalı çimenlere bırakmıştır. Jakarta´nın gökdelenleri parkurun etrafında uzun duruyor, bu yüzden yüksek binaların arasındaki bu yemyeşil vahada oynamak geçmiş günlere dönüşmek gibi.

Senayan Ulusal 540 yard par-5 ile açılıyor. Dar iniş alanı fairway, ilk sürüşte mesafeye göre doğruluğu ödüllendirir. Sol tarafı çevreleyen büyük göl ile 3-ahşap iyi bir fikirdir. Parkurun her yerindeki kısa yarda ve olgun ağaçlar nedeniyle, mesafe üzerinden Senayan National´da tüm gün doğruluk ve uygun kulüp seçimi tercih edilecektir.

Delikler 3 ve 4, sırasıyla 175 ve 140 yarda olan arka arkaya par-3´lerdir. İkilinin ilki, mükemmel bir sığınak kompleksi tarafından iyi korunan yükseltilmiş bir yeşile oynuyor. Tee´lerin önünde, görsel olarak çekici olmakla birlikte oyuna girmeyen büyük bir tutma havuzu yer almaktadır. Alıcı arkadan öne eğimli yeşile vurmak için arkadan vurmak için iyi vurulmuş bir demir gereklidir. Par-3 deliklerini arka arkaya oynamak nadirdir, ancak duyulmamış değildir. Senayan´daki bir sonraki çok kısadır, ancak iki kum sığınağı ve yeşile bakan büyük bir göl tarafından korunmaktadır. Sıralamadaki bayan kesin olarak su bulacaktır.

Senayan Ulusal imza deliği 7. Çok kısa bir 428 yard par-5, yeşilin arkasındaki uzun kuleye doğru bir ağaç koridorundan aşağı ateş etmeyi gerektirir. Buradaki birkaç fotoğraf, özellikle Senayan National ve genel olarak Jakarta´daki tur hakkında kalıcı bir izlenim bırakacaktır. Düz çimenliğin kenarlarındaki büyük meşeler, her türlü asi topu yakalamaya hazırdır. Green´e iki vuruşta gitmek uzun vuruşçular için mümkündür, ancak green´e kısa fişli bir turnike eşit veya tek vuruşlu bir kuş için kötü bir oyun değildir.

Senayan Ulusal kulüp binası ve tesisleri modern ve birinci sınıftır. Ana kapıdan girmek, ziyaret eden golfçülere Jakarta şehrinden uzakta özel bir ülke kulübü hissi verir. Kulüp binası, yüksek tavanları ve lüks mobilyalarıyla geniştir. İkinci kattaki geniş balkon alanına sahip golfçüler terası, Jakarta golf sahasına bakmaktadır. Zemin kat, Avrupa tarzı bir kafeye ve Japon restoranına ev sahipliği yapmaktadır.
(golfasian.com´dan alıntıdır)

Kullanılan Ürünler