DP World Kore Pusan Newport Limanı (GÜNEY KORE)

DP World Kore Pusan Newport Limanı (GÜNEY KORE)

Busan New Port´taki en büyük iskeleyi işleten Busan New Port Co., Ltd. (PNC), gece çalışma ortamını iyileştirmek için ön aydınlatma kulesini LED´lerle değiştirdi. Metal ve sodyum projektörlerin eksikliklerini gidermek için, PNC, liman sahasındaki mevcut 60 adet yüksek aydınlatma direğindeki 489 adet projektörü GigaTera MAHA 600W ile değiştirdi ve bunun sonucunda liman sahasındaki aydınlatma iki katından fazla arttı.

Metal/sodyum projektörler çok fazla enerji tüketiyor, balastı can yakıyor, ampül tüketiminden daha da fazla enerji faturasına yansıyor, ayrıca Sodyum ampüllerin 3000K renk sıcaklığı dezavantajlı, gece çalışırken düşük görünürlük sağlar.

Öte yandan LED, artık malumunuz, daha az enerji tüketir ve 5000K ideal saha aydınlatmasında kullanılmaktadır, bu nedenle çalışanların uzun mesafeli bir görüş elde etmelerini sağlayarak güvenlik kazalarını önlemede etkilidir.

İşçilerin yaşadığı işyeri atmosferi farklı olmak zorundadır. 3000K, esas olarak dinlenme ışıkları ve ruh halini dinlendirmek için kullanılan ve insan vücudunu rahatlattığı bilinen bir renk sıcaklığıdır.

Bu nedenle aydınlatma uzmanları, tehlikeli işler veya yüksek konsantrasyon gerektiren işler için 5000K veya daha fazla ışık kullanılmasını önermektedir.

Bir PNC yetkilisi, "Bir iskele operatörü olarak, işçilerin güvenliği bizim önceliğimizdir, bu nedenle projektörü gece görüşünü güvence altına alabilen bir LED ile değiştirdik.´´ gibi açıklama yapmıştır.

Özellikle, PNC´nin Busan Liman Otoritesi´nden (BPA) bağımsız olarak kendi kendine yatırım yoluyla inşa edilmiş özel bir liman olarak kendi kendine bakım, onarım ve yatırım uygulayarak Busan Yeni Limanı´ndaki LED projektörlerin yerini alan ilk firma olması dikkat çekicidir.

Geçen yıl, Busan Limanı, kalıcı güvenlik yönetimi konseyinin güvenlik denetiminde eskiyen metal ve sodyum projektörler nedeniyle ışıklar açıldığında bile aydınlatmadığı için eleştirildi. Liman tasarım standartlarına göre sahada 30 lux ve üzeri aydınlatma sağlanması gerekirken, aydınlatma lambalarının eskimesi nedeniyle Busan Limanı´ndaki bazı iskelelerin standardın çok altında kaldığına dikkat çekildi.

Bundan sonra BPA, 2022 yılına kadar Busan Kuzey Limanı´ndaki tüm projektör kulelerini ve 9 adet rıhtımı LED´lerle değiştireceğini açıkladı, ancak yeni limanda şimdiye kadar %100 LED ile aydınlatma sağlanan tek yer PNC.

PNC, Kore´deki en büyük rıhtımı tek bir iskele operatörü olarak işlettiğinden, PNC´nin önde gelen işyeri ortamı iyileştirmesinin diğer sahalardaki LED aydınlatmanın değiştirilmesini hızlandıracağı değerlendirilmektedir.

Bir endüstri yetkilisi, “Kore´de faaliyet gösteren rıhtımların çoğu, LED aydınlatmanın pahalı olduğu ve çoğu metal halide projektörlerin kullanıldığı bir zamanda inşa edildi. "demişti.

Aydınlığı iyileştirmeye ek olarak, LED´ler metal veya sodyum projektörlere kıyasla mükemmel bir enerji tasarrufu etkisine sahiptir. PNC durumunda, mevcut 1000 W projektör, yılda 857.000 kWh elektrik tasarrufu sağlayan GigaTera marka MAHA model 600W LED projektör ile değiştirildi. Bunun CO2 emisyonlarını 360 ton azaltması bekleniyor.

Bir PNC yetkilisi, "PNC´nin ana hissedarı olan DP World, karbon nötrlüğünü ve şirketin sosyal rolünü vurgularken, PNC sürekli olarak enerji tasarrufu önlemlerini gözden geçiriyor." dedi. Fotovoltaik enerji üretim tesislerini sürekli olarak donatarak sürdürülebilir karbon nötrlüğü elde etmek için çok çalışıyoruz.”

Yukarıdaki yazı 9 Haziran 2021 tarihli, aşağıdaki websitesinden tercüme edilmiştir.
https://tinyurl.com/pvrk5a98

Kullanılan Ürünler